Текст
. Қазақ тағамдары - бұл бесбармақ, палау, бауырсақ, айран және басқа да тағамдар, олар осы аумақта тұратын халықтың және жалпы елдің мәдени, тарихи және әлеуметтік ерекшеліктерін толық көрсетеді. Жергілікті халық аспаздық ләззаттарды өте бағалайды және оларды Қазақстан халқына тән басқа да жәдігерлермен қатар елдің ұлттық игілігі деп санайды. Осы елдегі классикалық тағамдардың дәмін татып, сіз шексіз даланың, жазықтардың атмосферасына еніп, өзіңізді бір сәтке қазақ сияқты сезінесіз. Қазақстан халқының ұлттық аспаздығы және оның даму тарихы негізінен ет және сүт өнімдерінен тәттілерді дайындауға негізделген. 9 сынып оқушылары "Наурыз" мерекесі қарсаңында өз қолдарымен дайындалған қазақтың ұлттық тағамдарын көрсетті.